Av Trond Folckersahm
Det er ikke vanskelig for en som har kontor i samme fløy som de to juristene å fange opp når de er på jobb. Klaprende hæler i høyt tempo mellom de to kontorene, møterommet de disponerer sammen og en kopimaskin av det voksne slaget, avslører at aktiviteten er høy. Men de stiller gjerne opp til et intervju med naboen mellom slagene. Og selv om juss kanskje kan oppfattes som litt tørt og kjedelig, er det på ingen måte noen tørrpinner som stiller opp en onsdag formiddag. Smilene sitter løst, og humoren er framtredende hos de to damene, i alle fall når de befinner seg utenfor rettssalen.
– Hvordan fant dere egentlig hverandre?
– Det tror jeg Adeline må svare på, repliserer Anne, og spiller ballen over til kollegaen.
– Det var i 2011. Jeg hadde sluttet i en jobb som forsikringsdirektør i Orkla, og hadde planer om å startet opp en praksis i hjemkommunen Nesodden. Jeg fant ut at jeg skulle ta en telefon til Anne, som jeg hadde snakket med for noen år tilbake.
– Og jeg hadde akkurat startet opp egen praksis på Nesodden, skyter Anne inn, og det å få Adeline med på laget, var en gavepakke. I løpet av 24 timer var vi enige om å slå oss sammen og ha felles praksis. Og Adeline fikk en brå start på sin nye jobb som bistandsadvokat i forbindelse med Utøya-saken.
Stor bredde i sakene
Som «landsbyadvokater», har de to juristene stor bredde i sakene de jobber med. Det spenner fra strafferett, bistand, familie, arv, skifte, eiendomssaker, nabokrangler og saker mot kommunale instanser til å bistå både selgere og kjøpere med kontrakter og oppgjørsavtaler.
– Vi er nøye på hvilke saker vi påtar oss og ikke. Hvis vi mener vi mangler kompetanse, henviser vi folk til andre advokater som er spesialister på området, forteller Anne.
Men de er begge to klare på at samarbeidet mellom de to gir synergier.
– Vi jobber jo med samme type saker, kan diskutere fag, går på samme kurs og kan spille ball med hverandre. To hoder kan jo dobbelt så mye som ett. Selvsagt har vi også det sosiale aspektet med felles lunsj og ukentlige møter der vi går gjennom begivenheter fra de siste dagene. Vi trekker rett og slett veksler på hverandre, forteller de to.
Bruker Nesodden fasiliteter
De to advokatene er også ihuga nesoddenfans, og tilbringer så mye tid de kan på halvøya. For Annes vedkommende er det dykking og kajakk som tar store deler av fritiden.
– Og jeg lærte ganske fort at det å bade på vinteren her på Nesodden hører med som en del av dagliglivet, forteller Anne.
Mens Adeline har hund som hobby, og er en hundeelsker av rang som stadig er å finne på turstier rundt i kommunen sammen med firbeinte av typen kongepuddel, som er favoritten.
Ellers er begge to treningsglade, og kan ikke få fullrost Energihuset treningssenter, som de nå har som nærmeste nabo.
– Det å kunne jobbe og bo i samme kommune, er et stort pluss som gir mange fordeler. Og spesielt her på Nesodden som vi har både skogsområder og lang kystlinje, er de to skjønt enige om.
Trives på Bjørnemyr
Etter seks år på Tangen flyttet Advokatene praksisen til Rehabbygget på Bjørnemyr. Et valg de i ettertid er svært fornøyd med.
– Vi har fått fine lyse lokaler, og selv om det er rolig i kontorfløyen, er det samtidig mye aktivitet og mange mennesker som går inn og ut av senteret. Dessuten er det stor parkeringsplass, og busstopp rett på utsiden. Siden vi bor på Nesodden, kan vi være fleksible i forhold til møtetider. Dersom noen ønsker å komme på kvelden på grunn av jobb, eller for at det skal være mest mulig diskret, så er det kort vei for oss bort til kontoret. Det samme gjelder lørdager og søndager, forteller Anne.
– Dessuten har vi jo alt vi trenger i bygget her. Vi kan leve et liv fra vugge til grav på innsiden av disse veggene. Det eneste vi mangler er dagligvarebutikk, men den ligger jo i gangavstand, avslutter Adeline.
Bilde: Anne Nesheim og Adeline Brenden-Veisal, bistår gjerne nesoddinger i de fleste typer saker. Foto: Trond Folckersahm