Av Trond Folckersahm
Allerede før jordbærbua åpnet klokka 12, sto folk i kø for å være sikre på å få med seg en kurv eller seks av de populære Dal-bærene. Da var bua tom og det var ikke et bær å se. Praten gikk om løst og fast i køen om jordbær, reker, hvitvin og sankthansvær.
Så skjer det. Varebilen til jordbærbonde Bjørn Dahl runder svingen. Ut av bagasjen hentes kasse på kasse med saftige, røde zephyr. Bankterminal og emballasje kommer på plass, og så er det i gang. Folk kaster seg over godsakene, og kan vende hjem med bær til kveldens feiring.
– Jeg er litt sent ute med bær i år, men nå er vi i gang for fullt. Hvordan avlingen blir i år kan jeg fortelle deg om tre uker, gliser jordbærbonden.
– Du har foreløpig bare zephyr, når kommer det flere sorter?
– Coronaen vil være klar neste uke, både store og små, lover Dahl.
Så da har vi fortsatt noe å glede oss til.